SEO оптимизация за вашия сайт от Yellow Chick Studio

SEO и промяна на URL структурата на сайта

URL структура и SEO оптимизация

Ако сте създали уебсайта си преди много време или когато още не сте се замисляли толкова за seo оптимизация е твърде възможно URL адресите на вашият сайт да не са структурирани добре и да съдържат идентификационния номер на страницата ви или датата, на която е била създадена. Например силно вероятно е адресите да изглеждат по подобен начин: www.mysites.com/item-98.

URL адреси структурирани като тези не говорят много за съдържанието на страницата и сайта ви. Поради тази причина не са полезни от гледна точка на seo оптимизация. Едно от нещата, на които Google придава тежест (и то голяма) са думите във вашия URL адрес. Ето защо тези адреси са от съществено значение за класирането на сайта ви в търсачката

Но ако искате да промените настоящата структурата на URL адресите си по тази причина (или поради каквато и да е друга причина), тази нова структура няма ли да доведе до негативна промяна в класирането на сайта ви?

Въздействие на промяна на структурата на URL адресите ви в класацията на Google

Ако предприемете промяна на структурата на всички URL адреси, ще трябва да пренасочите всички стари адреси към новосъзданеите. На Google ще му е необходимо малко време, за да установи промените, които сте направили. Възможно е да загубите малко трафик за известно време, но в дългосрочен план определено начинанието ще се отплати с повишаване на трафика към вашия сайт.

Ако ползвате CMS система за управление на съдържанието, като WordPress например ще можете да използвате подходящ плъгин, за да осъществите пренасочванията между адресите. И ако сайтът ви не е твърде голям, това дори може да се окаже не чак толкова непосилна и трудоемка задача.

Ако имате нужда от помощ или въпроси във връзка със seo оптимизация на вашият сайт, можете да се свържете с нас през контактната форма: Контакт Yellow Chick Studio