Подсигурете своя Wordpress сайт

Как да си поръчам уебсайт и колко ще ми струва?

Тъй като това е доста относителен въпрос в тази публикация ще засегна само как да си поръчате уебсайт от Yellow Chick Studio и колко ще ви струва това.

Друго важно уточнение е, че когато споменавам цени ще говорим за сравнително малки сайтове със сравнително стандартни функционалности или уебсайтове на малки бизнеси или единични личности-творци. Това са клиентите, с които обикновено работя. Основата върху, която се работи е wordpress в повечето случаи.

Нека първо изясним колко ще ви струва. Много хора, които за пръв път се сблъскват с необходимостта или желанието да си направят уебсайт се съсредоточават само върху разхода, който ще им е необходим за изработката на уебсайт като си мислят, че с това се приключва всичко. Но за да се разположи един уебсайт в онлайн пространството е нужен и домейн и хостинг и докато в повечето случаи (като изключим платформи за уебсайтове, които искат месечен абонамент) сумата, която плащате за направата за уебсайта е еднократен разход, то хостинга и домейна са годишен такъв.

1.Цена за хостинг и домейн. Годишно трябва да предвидите сума от околко 100-150лв. за домейна и хостинга. Цената варира в зависимост от плана, който се избере, както и от наличните промоции към даден момент. Ако се затруднявате с избирането на хостинг препоръчвам Суперхостинг, с които работя вече доста години и успешно си сътрудничим. Ако желаете да се консултирате какъв план на хостинг и какъв домейн да си изберете, можете да ми пишете тук: Контакт 

Ако вече знаете какво искате да си поръчате като хостинг план и домейн, можете да използвате моя код за отстъпка: YCHICK19

2. Изработка на самия уебсайт. Това е еднократна сума, която плащате, в случай, че се спрете на Yellow Chick и в стандартния случай тя ще е в порядъка от 500лв. до 1500лв. в зависимост от това колко голям ще е уебсайта и дали ще има някои по-специфични функционалности и дали ще има онлайн магазин към сайта. Цената може и многократно да надвиши този бюджет при специфични желания и функционалности. На цената могат да окажат влияние и фактори като това колко бързо искате да стане уебсайта (за вчера), дали ще искате „нарисуван“ дизайн на сайта предварително, дали ще предоставите текстовете и снимките, които да се използват, дали ще ви е необходима продуктова фотография, колко езични версии на сайта ще има, имате ли лого и др.

Ето някои примери на уебсайтове с цени:

Уебсайт на Списание за алтернативна медицина – 500лв. Линк: http://alternativnatamedicina.com

Уебсайт на Финансов център Сомони – 500лв. Линк: http://somonibg.com

Уебсайт на Tassendruck Freiburg – 1500лв. Линк: http://tassendruck-freiburg.de

Портфолиото с още сайтове, можете да разгледате тук: https://www.yellowchick.info/уеб-сайтове/

За да получите цена за сайта, който вие искате и си представяте най-добре е да се свържете с мен и да поискате оферта.

За да я направя ще ми е необходимо вие да помислите и да ми изпратите следната информация:

  • колко и какви страници предвиждате да има в уебсайта
  • какви функционалности трябва да има уебсайта – всичко, което е различно от обикновен текст и снимка е функционалност – например стандартни функционалности са форма за обратна връзка, карта с адрес (google картите вече са платени, но има нови безплатни алтернативи)
  • вие ли ще изпратите текстовете и снимките, които да се използват
  • имате ли домейн и хостинг
  • имате ли лого, което да използваме (обикновено поставяме някакво семпло лого безплатно, за да има по-завършен вид уебсайта)
  • искате ли сайта да има функционалност на онлайн магазин (трябва да помислите и за продуктова фотография). Ако да – от съществено значение за цената е колко продукти предвиждате в него, какви филтри трябва да има за продуктите, начини на плащане, които искате, доставка и др.
  • изпратете няколко сайта за пример, които харесвате

Вероятно и от ваша и от моя страна ще се наложи още комуникация в последствие, но като за начало тази информация е добра, за да мога да ви изпратя оферта.

Изпратете запитване тук: Контакти